O nama

Važnost koju pridaje dizajnu & kvaliteti te neutaživa žeđ za inovacijom učinili su Quick-Step jednim od vrhunskih igrača u podnoj industriji. Otkrijte bit naše robne marke te našu neprestanu težnju za savršenstvom....

»DNK marke Quick-Step?
Uvijek težimo savršenstvu...«

Naša povijest

1960.: OSNIVANJE TVRTKE UNILIN

Nekoliko obitelji iz jugozapadne Flandrije koje su poslovale u industriji lana počelo je u mjestu Ooigem u Belgiji proizvoditi ploče od iverice na bazi lana. Svoju su tvrtku nazvali »UNILIN«. 1970-ih tvrtka je počela brzo rasti. Međutim, lan je postao sve nedostupniji tako da su uskoro kao sirovinu početi koristiti drvo.

1990.: QUICK-STEP OSVAJA TRŽIŠTE

S Quick-Stepom, UNILIN je postala prva tvrtka koja je na belgijsko tržište plasirala podove od laminata — i prvi proizvođač laminata koji se na tržište plasirao vlastitom robnom markom.

1997.: IZUMLJEN JE SUSTAV »UNICLIC«

Što kad bi postavljanje laminata bilo jednostavno kao spajanje dužica klikom bez potrebe za lijepljenjem? Ta ideja je potaknula izum Quick-Step Uniclic sustava: revolucionarni, klik sustav patentiran u cijelom svijetu koji jamči brzo i jednostavno postavljanje u svim prilikama.

2001.: QUICK-STEP PLASIRA POD S V-UTORIMA

Quick-Step pruža novu perspektivu na laminatne podove, doslovno: odgovarajućeg imena asortiman Perspective je prvi laminatni pod čiji se V-utori za spajanje nalaze između dužica.

2001.: UVOĐENJE PRIRODNIH STRUKTURA

Napokon ono što osjećate odgovara onom što vidite. Quick-Step je prvi proizvođač laminata koji je uspio strukturu površine savršeno uskladiti s prirodnim uzorkom laminatnog poda.

2005.: PREDSTAVLJEN JE PRVI TRAJNO ANTISTATIČAN LAMINATNI POD

Quick-Step počinje na sve svoje laminatne podove nanositi trajni antistatični sloj kako bi spriječio neugodan statički elektricitet.

2006.: PONUDA SE PROŠIRUJE LETVICAMA ISTIH UZORAKA

Quick-Step je predstavio letvice otporne na udarce i ogrebotine koje su savršeno usklađene s bojom i strukturom površine poda na koji se postavljaju.

2006.: PREDSTAVLJEN INCIZO, PRVI VIŠENAMJENSKI ZAVRŠNI PROFIL

Quick-Step predstavlja Incizo, prvi višenamjenski profil koji se može koristiti kao završni profil za podove i stepenice.

2007.: QUICK-STEP UVODI LAMINATNE PODOVE ZA KUPAONICE

Quick-Step uvodi »Lagune« — kolekciju laminatnih podova savršeno prikladnih za vlažne prostorije, kao što su kupaonice.

2009.: QUICK-STEP OBITELJI PRIDRUŽUJE SE DRVO

Quick-Step širi ponudu uvodeći drvene podove. Površina ovog poda načinjena je sa završnim slojem od punog drveta.

2009.: UVOĐENJE SUSTAVA »UNICLIC MULTIFIT« S »KLIK« TEHNIKOM

Sustav Uniclic Multifit nadograđuje se na početni sustav »Uniclic« plasiran 1997. godine i uvodi treći način postavljanja: klizaj i klik.

2013.: QUICK-STEP PLASIRA VINILNE PODNE OBLOGE

Quick-Step uvodi »Livyn«, kvalitetan i udoban pod prirodnog izgleda koji dodirom podsjeća na drvo, ali ima sve praktične prednosti umjetnog poda.

2014.: NOVO MJESTO PROIZVODNJE U ČEŠKOJ

Kako bismo udovoljili brzo rastućem tržištu te omogućili bolju, bržu i ekološki prihvatljiviju proizvodnju, tvrtka UNILIN otvara novo postrojenje u mjestu Vyskov u Češkoj Republici.

2014.: PREDSTAVLJEN »IMPRESSIVE« - NOVI, VODOOTPORAN LAMINATNI POD

Kolekcija »Impressive« i »Impressive Ultra« stvara novu razinu vodootpornosti laminatnih podova — bez zahtjeva za dodatnim premazima. Quick-Step je opet prvi proizvođač!

2015.: U BELGIJI SE POČEO PROIZVODITI VINIL

Tvrtka UNILIN počinje proizvoditi vinilne podove u Belgiji, u novoj proizvodnoj jedinici s visokom tehnologijom u belgijskom postrojenju u mjestu Wielsbeke.

2018.: OZNAKA EU ECOLABEL ZA LAMINATNE PODOVE

Odjel za podove društva UNILIN prvi je proizvođač podova koji je nagrađen priželjkivanom oznakom EU Ecolabel za svoje laminatne podove Quick-Step.

2018.: POJEDNOSTAVLJENO ČIŠĆENJE DRVENIH PODOVA

Quick-Step predstavlja »Surface & Edge Protect+«, inovativnu tehnologiju površine kojom se sprječava nakupljanje blata i ostale prljavštine u spojevima te teksturi drvenih podova. Koji je rezultat? Podovi od tvrdog drveta koji mnogo dulje zadržavaju svoj izvoran izgled te ih je mnogo lakše čistiti.

2019.: NOVA GENERACIJA »RIGID VINYL«

Quick-Step sada nudi »Rigid Vinyl«: inovativne podove kojima se kombinira elegancija s optimalnim učinkom.