O nama, tvrtki UNILIN

Važnost koju pridaje kvaliteti i neutaživa žeđ za inovacijom učinili su Quick-Step jednim od vrhunskih igrača industrije podnih obloga. Otkrijte sve o brendu i kako smo se razvijali od cjenovno pristupačne alternative drvetu do samostalne kategorije.
Unilin - za pametno življenje

Naša misija

Quick-Step široki asortiman dizajna vinila, laminata i drvenih podova otkriva strast prema lijepim stvarima i kontinuiranim inovacijama — naših proizvoda, ali i naših procesa.


Naša povijest

1960.: OSNIVANJE TVRTKE UNILIN

Nekoliko obitelji iz jugozapadne Flandrije koje su poslovale u industriji lana počelo je u mjestu Ooigem u Belgiji proizvoditi ploče od iverice na bazi lana. Svoju su tvrtku nazvali »UNILIN«. 1970-ih tvrtka je počela brzo rasti. Međutim, lan je postao sve nedostupniji tako da su uskoro kao sirovinu početi koristiti drvo.

1990.: QUICK-STEP OSVAJA TRŽIŠTE

S Quick-Stepom, UNILIN je postala prva tvrtka koja je na belgijsko tržište plasirala podove od laminata — i prvi proizvođač laminata koji se na tržište plasirao vlastitom robnom markom.

1997.: IZUMLJEN JE SUSTAV »UNICLIC«

Što kad bi postavljanje laminata bilo jednostavno kao spajanje dužica klikom bez potrebe za lijepljenjem? Ta ideja je potaknula izum Quick-Step Uniclic sustava: revolucionarni, klik sustav patentiran u cijelom svijetu koji jamči brzo i jednostavno postavljanje u svim prilikama.

2001.: QUICK-STEP PLASIRA POD S V-UTORIMA

Quick-Step pruža novu perspektivu na laminatne podove, doslovno: odgovarajućeg imena asortiman Perspective je prvi laminatni pod čiji se V-utori za spajanje nalaze između dužica.

2001.: UVOĐENJE PRIRODNIH STRUKTURA

Napokon ono što osjećate odgovara onom što vidite. Quick-Step je prvi proizvođač laminata koji je uspio strukturu površine savršeno uskladiti s prirodnim uzorkom laminatnog poda.

2005.: PREDSTAVLJEN JE PRVI TRAJNO ANTISTATIČAN LAMINATNI POD

Quick-Step počinje na sve svoje laminatne podove nanositi trajni antistatični sloj kako bi spriječio neugodan statički elektricitet.

2006.: PONUDA SE PROŠIRUJE LETVICAMA ISTIH UZORAKA

Quick-Step je predstavio letvice otporne na udarce i ogrebotine koje su savršeno usklađene s bojom i strukturom površine poda na koji se postavljaju.

2006.: PREDSTAVLJEN INCIZO, PRVI VIŠENAMJENSKI ZAVRŠNI PROFIL

Quick-Step predstavlja Incizo, prvi višenamjenski profil koji se može koristiti kao završni profil za podove i stepenice.

2007.: QUICK-STEP UVODI LAMINATNE PODOVE ZA KUPAONICE

Quick-Step uvodi »Lagune« — kolekciju laminatnih podova savršeno prikladnih za vlažne prostorije, kao što su kupaonice.

2009.: QUICK-STEP OBITELJI PRIDRUŽUJE SE DRVO

Quick-Step širi ponudu uvodeći drvene podove. Površina ovog poda načinjena je sa završnim slojem od punog drveta.

2009.: UVOĐENJE SUSTAVA »UNICLIC MULTIFIT« S »KLIK« TEHNIKOM

Sustav Uniclic Multifit nadograđuje se na početni sustav »Uniclic« plasiran 1997. godine i uvodi treći način postavljanja: klizaj i klik.

2013.: QUICK-STEP PLASIRA VINILNE PODNE OBLOGE

Quick-Step uvodi »Livyn«, kvalitetan i udoban pod prirodnog izgleda koji dodirom podsjeća na drvo, ali ima sve praktične prednosti umjetnog poda.

2014.: NOVO MJESTO PROIZVODNJE U ČEŠKOJ

Kako bismo udovoljili brzo rastućem tržištu te omogućili bolju, bržu i ekološki prihvatljiviju proizvodnju, tvrtka UNILIN otvara novo postrojenje u mjestu Vyskov u Češkoj Republici.

2014.: PREDSTAVLJEN »IMPRESSIVE« - NOVI, VODOOTPORAN LAMINATNI POD

Kolekcija »Impressive« i »Impressive Ultra« stvara novu razinu vodootpornosti laminatnih podova — bez zahtjeva za dodatnim premazima. Quick-Step je opet prvi proizvođač!

2015.: U BELGIJI SE POČEO PROIZVODITI VINIL

Tvrtka UNILIN počinje proizvoditi vinilne podove u Belgiji, u novoj proizvodnoj jedinici s visokom tehnologijom u belgijskom postrojenju u mjestu Wielsbeke.


Top