Go to content Go to search

Odbijanje odgovornosti

Informacije na ovoj internetskoj stranici (»Stranica«) omogućila je tvrtka Unilin BV (»UNILIN«). Uporabom ove Stranice, prihvaćate da ste pročitali, razumjeli i prihvatili uvjete uporabe.

Informacije na Stranici prvenstveno je namijenjena za informativnu svrhu i nema nikakvo jamstvo, izričito ili pretpostavljeno. Iako se trudimo pružiti točne i najnovije informacije, ne jamčimo točnost ili potpunost pruženih informacija. Zadržavamo pravo na promjenu informacija na Stranici bez prethodnog upozorenja ili odobrenja.

Niti tvrtka UNILIN niti itko od njezinih direktora, zaposlenika ili savjetnika u bilo kojim uvjetima nije pravno odgovoran za oštećenja uzrokovana ili proizašla iz uporabe Stranice ili na njoj navedenih informacija.

Tvrtka UNILIN nije odgovorna za oštećenja nastalih zbog obustave Stranice, za oštećenja nastala uslijed tehničke neispravnosti ili virusa (ili sličnih razarajućih elemenata) ili konzultiranja ili uporabe internetskih stranica (npr. preko poveznica) čija preporuka se nalazi na Stranici niti zbog informacija navedenih na ovoj internetskoj stranici.

Tvrtka UNILIN nije odgovorna za elektroničku komunikaciju preko Stranice. To uključuje razmjenu e-pošte, smanjenje brzine, presretanje ili manipulaciju od trećih strana.

Korisnik Stranice odgovoran je za odabir ili odluku koju donese temeljem informacija pruženih na Stranici.

Korisnici ove Stranice moraju poduzeti razumne mjere opreza protiv virusa, kvarova, trojanskih konja i sl.

Autorsko pravo

Sve informacije na ovoj Stranici su zaštićene autorskim pravom. Autorsko pravo ima tvrtka UNILIN. Informacije se ne smiju reproducirati niti distribuirati bez prethodnog izričitog dopuštenja tvrtke UNILIN.

Svi sporovi s ili nastali zbog (uporabom) ove Stranice podliježu isključivo belgijskom zakonu.

Politika zaštite podataka

OVA POLITIKA ZAŠTITE PODATAKA INFORMIRA VAS O PODACIMA KOJE TVRTKA Unilin BV, S REGISTRIRANIM SJEDIŠTEM NA ADRESI OOIGEMSTRAAT 3, 8710 WIELSBEKE, BELGIJA (»UNILIN«) PRIKUPLJA PUTEM MREŽNE STRANICE NA KOJOJ JE OBJAVLJENA, ZAŠTO IH TVRTKA PRIKUPLJA TE KAKO ĆE POSTUPATI S PODACIMA KOJE NAM DOSTAVITE I ONIMA KOJE SAZNAMO NA TEMELJU VAŠE POSJETE NAŠOJ MREŽNOJ STRANICI. UPOTREBOM OVE MREŽNE STRANICE POTVRĐUJETE DA STE PRIHVATILI OVU POLITIKU. AKO SE S POLITIKOM NE SLAŽETE, NEMOJTE SE KORISTITI NAŠOM MREŽNOM STRANICOM.

Koje podatke prikupljamo?

Osobne podatke prikupljamo na dva načina:

putem registracije i podataka koje nam dostavite ili unesete na određene stranice na mrežnom mjestu; automatskim putem, naročito preko »kolačića«. Više detalja o »kolačićima« potražite u nastavku.

Možemo od vas zatražiti podatke o imenu i prezimenu, adresi e-pošte, datumu rođenja, dobi, broju mobitela ili nekog drugog telefona kao i ostale osobne podatke ili podatke za kontakt. Također od vas možemo zatražiti primjedbe, prijedloge ili neke druge informacije koje se odnose na naše mrežno mjesto, proizvode ili usluge ili tvrtku. Ostale specifične informacije vezane za natjecanja, nagradne igre i ostale promotivne ponude koje nisu dio marketinških aktivnosti, uključujući učitavanje teksta, slika, video ili audio sadržaja.

Zašto prikupljamo osobne podatke?

Vaši će se osobni podaci prikupljati i obrađivati samo u sljedeće svrhe:

za upotrebu i upravljanje mrežnom stranicom uključujući slanje i primanje poruka, davanje podataka o značajkama, uslugama i proizvodima tvrtke UNILIN.

Obrađivat ćemo samo one osobne podatke koji su nužni za gore navedene svrhe.

Kako se koristimo vašim osobnim podacima?

Osobnim podacima koje nam dostavite ili koje sami prikupimo koristimo se za sljedeće:

odgovaranje na direktne zahtjeve, u obliku u kojem su podaci navedeni u vrijeme njihova prikupljanja ili u nekom drugom obliku u kojem su dostupni prije navedene upotrebe, kako bismo obradili vaše sudjelovanje u natjecanjima, nagradnim igrama, drugim promotivnim ili marketinškim aktivnostima, kako bismo bolje razumjeli vas i naše kupce općenito, za ostale zakonom dozvoljene poslovne svrhe uključujući i povremeno slanje pošte ili drugih marketinških informacija o našim trgovačkim markama i našim firmama za koje smatramo da su predmet vašeg interesa putem e-pošte, pisma ili SMS-poruka (ako ste nam to odobrili kod registracije).

Podatke koje nam dostavite možemo kombinirati s podacima iz ostalih izvora, uključujući i podatke koje ste dostavili na drugim mjestima putem nekog drugog medija odnosno naših pridruženih mrežnih stranica.

Pasivne informacije koje pratimo, kao i one koje pratimo preko »kolačića«, upotrebljavaju se za prilagođavanje i jačanje vašeg iskustva na internetu i ponude koje objavljujemo na našoj mrežnoj stranici, kako je ranije navedeno.

Osim ranije navedenih slučajeva, mi uvijek prvo utvrđujemo svrhu u koju su bili vaši osobni podaci prikupljeni prije nego ih zaista iskoristimo.

Vaši osobni podaci čuvaju se samo onoliko koliko je potrebno za ispunjavanje gore navedenih svrha ili koliko to nalaže zakon.

S kime dijelimo informacije?

Iako naše aktivnosti ne uključuju dijeljenje osobnih podataka s nepovezanim trećim stranama, možda ćemo podatke poželjeti zajednički upotrebljavati s osobama koje će ih u naše ime, s povezanim tvrtkama uključujući poduzeće-majku i ostale trgovačke marke tvrtke UNILIN ili s poslovnim partnerima kao trećim stranama s kojima provodimo zajedničke promocije ili programe i koji bi sami bili zainteresirani upoznati vas sa svojim trgovačkim markama.

Ne zaboravite da se, u nekim slučajevima, vaši osobni podaci mogu prenositi osobama koje ih obrađuju, vezanim tvrtkama ili trećim stranama s kojima provodimo zajedničke promocije ili programe izvan Europskog gospodarskog prostora, u zemljama koje ne osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka. Ovime prihvaćate prijenos vaših osobnih podataka u takvim slučajevima.

Uz poštivanje važećih odredbi zakona o zaštiti osobnih podataka, vaše osobne podatke možda ćemo otkriti ako smatramo da smo na to obvezni temeljem zakona, uredbe, sudskog ili vladinog naloga. U slučaju da dio ili cijelo naše poslovanje preuzme treća strana, vaši će podaci biti preneseni novom vlasniku. Iako to ne smatramo obveznim, zadržavamo pravo prikupljanja i zajedničke upotrebe svih podataka za koje smatramo da su nužni za istraživanje ili poduzimanje određenih radnji u slučaju sumnje na prijevaru, nezakonite aktivnosti, moguće ozljede osoba ili imovine, kako bismo zaštitili sebe ili naše korisnike i njihove nasljednike ili kako je to inače propisano ili dozvoljeno zakonom.

Također vodite računa o tome da neki dijelovi naše mrežne stranice mogu po svojoj prirodi biti interaktivni i da mogu omogućavati objavu podataka koje mogu vidjeti i ostali korisnici. Ako ne želite da vaši podaci budu javno objavljeni, nemojte se koristiti tim dijelovima naše mrežne stranice.

Koje »kolačiće« upotrebljavamo i zašto?

»Kolačići« su male tekstualne datoteke koje mrežne stranice koje posjetite postavljaju na vaše računalo. Intenzivno se upotrebljavaju za pokretanje ili poboljšavanje rada mrežnih stranica i za davanje informacija vlasnicima mrežnih stranica.

Naša mrežna stranica upotrebljava »kolačiće«:

za jačanje i prilagođavanje vašeg internetskog iskustva. To uključuje: spremanje jezičnih postavki; zadržavanje podataka koje unosite u obrasce; pamćenje proizvoda koje ste stavili u košaricu za kupnju (ako postoji); kako bi se vaša upotreba mrežne stranice mogla analizirati aplikacijom »Google Analytics«.

Ako se ne želite služiti »kolačićima«, nemojte upotrebljavati našu mrežnu stranicu jer ona bez njih ne može učinkovito funkcionirati.

Između ostaloga, ova mrežna stranica koristi se sljedećim »kolačićima« treće strane:

[popis kolačića]

Većina preglednika omogućuje kontrolu »kolačića« postavkama preglednika. Kako biste saznali više o »kolačićima« ali i o tome kako ih postaviti, kako njima rukovati i kako ih brisati, posjetite www.allaboutcookies.org.

Odjava s popisa primatelja

Ako u bilo kojem trenutku odlučite da više ne želite primati naše poslovne i promotivne obavijesti o proizvodima i uslugama naših vezanih tvrtki ili poslovnih partnera s kojima obavljamo zajedničke promocije ili programe, možete iskoristiti našu stranicu za odjavu s popisa primatelja ili kliknuti na poveznicu u bilo kojoj našoj promotivnoj poruci koju primite.

Ako se vi i odjavite s popisa primatelja promotivnih poruka, mi ćemo vam i dalje slati obavijesti koje se odnose na bilo koji račun (»account«) koji kod nas imate ili na naš poslovni odnos, npr. o upitima za našu robu i usluge koje ste nam uputili ili o našoj robi i uslugama (kao što su poruke o nagradnim igrama u kojima se eventualno sudjelovali).

Vaša prava

Vi u svakom trenutku imate pravo pristupiti, ispraviti ili obrisati bilo koje osobne podatke koji se odnose na vas, a u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti osobnih podataka ostavljanjem poruke putem obrasca za kontakt. Također se možete odjaviti i iz svih kampanja direktnog marketinga i zatražiti prestanak slanja marketinškog materijala, u bilo koje vrijeme, bez naknade i bez obrazloženja.

Sigurnost

Za osiguravanje informacija na mrežnoj stranici koristimo se standardnim mjerama. I iako se mi tijekom pohranjivanja, upotrebe i dijeljenja vaših osobnih podataka trudimo osigurati potpunu sigurnost, nijedna mrežna stranica nije potpuno sigurna. Stoga vam savjetujemo da u svrhu vlastite zaštite poduzmete odgovarajuće mjere, na primjer da ne otkrivate svoje korisničko ime i lozinku.

Mrežne stranice trećih strana

Na nekim dijelovima ove mrežne stranice mogu se nalaziti poveznice na mrežne stranice trećih strana. Međutim, ova se politika zaštite osobnih podataka odnosi samo na mrežnu stranicu na kojoj je objavljena i ne navodi načine prikupljanja podataka na ostalim stranicama uključujući i one na koje ova stranica nudi poveznice ili s kojih se na ovu stranicu pristupa tim poveznicama. Poveznice su ponuđene radi jednostavnije upotrebe, no budite pažljivi jer mi ne kontroliramo treće strane ni njihove mrežne stranice. Te treće strane imaju drugačiju Politiku zaštite osobnih podataka koja se primjenjuje na podatke koje vi možete ostaviti kad posjećujete mrežne stranice trećih strana. Prije nego ostavite osobne podatke za identifikaciju, trebali biste pažljivo pročitati važeće politike zaštite osobnih podataka.

Tvrtka UNILIN ne može se ni u kojem slučaju smatrati odgovornom za (daljnje) postojanje stranica trećih strana, ni za na njima objavljene informacije. Dodavanje hiperveza na druge mrežne stranice ne znači da prihvaćamo sadržaj tih stranica niti da postoji bilo kakav oblik suradnje ili odnosa tvrtke i tih stranica.

Stupanje na snagu i izmjene i dopune

ZADRŽAVAMO POTPUNO DISKRECIJSKO PRAVO NA PROMJENE, IZMJENE, DOPUNE I UKLANJANJE DIJELOVA OVE POLITIKE U SVAKOM TRENUTKU. OVU BISTE STRANICU TREBALI REDOVITO PROVJERAVATI I UPOZNATI SE S NAJNOVIJIM IZDANJEM OVIH PRAVILA. NASTAVITE LI STRANICU UPOTREBLJAVATI I NAKON OBJAVE IZMJENA SMATRA SE DA PRIHVAĆATE OVE IZMJENE. MEĐUTIM, MI VAŠE PODATKE NEĆEMO UPOTREBLJAVATI RETROAKTIVNO BEZ VAŠEG PRISTANKA.

Ova su pravila sastavljena i stupila su na snagu 15. siječnja 2013.

Pitanja

Ako imate još zahtjeva i pitanja o ovoj izjavi ili želite ažurirati vaše podatke, kontaktirajte s nama na:

Unilin BV - division Flooring
Ooigemstraat 3
8710 Wielsbeke
Belgija
Tel. +32 56 675211

Možete nam ostaviti i poruku koristeći obrazac za kontakt.